Annet Smith, Ashwin Brouwer en Willem Karssenberg tijdens de SURF awards

SURF Onderwijsdagen: feest!

Het was voor voor hun de 20e keer dat ze de Onderwijsdagen organiseerden, maar voor mij de 1e keer dat ik erbij mocht zijn. En ik had wat verschillende petten op, namelijk die van mijn werk, die van Edublogger en die van genomineerde. Een bijzondere combinatie maar in alledrie komt onderwijs en ICT steeds weer samen, en dan vooral het samenbrengen daarvan! 

Ik ben naar verschillende interessante workshops en Keynotes geweest waar ik ook weer tussen onderwijs en ICT in zat. Chatbots in het onderwijs? Flipping the classroom? Leerstrategieën versterken met ICT? Het zijn constant thema’s waar ICT en onderwijs niet naast elkaar staan, maar ingrijpend elkaar veranderen. En wat ik gister vaak hoorde, ook tijdens de opening, heeft dat positieve resultaten tot gevolg. 

In 2012 begon ik zelf met het publiekelijk leggen van die koppeling om het leren te versterken met behulp van ICT, sociale media en webtools. Daarvoor deed ik dit in mijn eigen lessen op het Friesland College en dacht dat het wellicht leuk zou zijn om dit te delen met collega’s, in de hoop het onderwijs wat moderner, leuker en beter te maken voor de student. Binnen en buiten mijn eigen school. Willem Karssenberg merkte mijn initiatief op en deelde dit weer met zijn netwerk en zo werd het groter en groter. Nu werk ik op de blog en ‘achter de schermen’ actief samen met Annet Smith en ook dat zorgt er weer voor dat we gezamenlijk onderwijs en ICT verder brengen, binnen en buiten onze scholen. En dat doen we, ik, niet alleen.

Dat maakt het winnen van de SURF Onderwijsaward 2018 in de categorie Onderwijsadviseur misschien nog wel leuker, ik zie hem namelijk niet alleen als persoonlijke waardering en aanmoediging maar ook als waardering en aanmoediging voor al die collega’s in het mbo (en daarbuiten) die iedere dag weer bruggen slaan tussen onderwijs en ICT. Van harte gefeliciteerd!