Gloeilamp

Over onderwijs, leren en ICT

Al ruim 12 jaar ben ik werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs, bij het Friesland College. Begonnen als LiO Maatschappijleer heb ik in totaal 8 jaar lang voor de klas gestaan. In mijn jaren als docent en coach ben ik altijd bezig geweest met onderwijsvormgeving, ICT en hoe die twee onderdelen elkaar kunnen versterken. Na mijn docentschap ben ik mij meer gaan focussen op digitalisering, onderwijsontwikkeling en professionalisering voor de hele organisatie. Nu combineer ik al deze ervaringen in mijn huidige functie als innovatiebegeleider.

Het delen van kennis, ervaringen en inspiratie heb ik 10 jaar lang gedaan vanuit het zelf opgerichte platform ‘Social media in het mbo’ en later ‘Office 365 in het mbo’. Zowel binnen als buiten het Friesland College heb ik veel mogen delen maar ook veel mogen leren van andere collega’s uit het onderwijs. Daar heb ik altijd enorm veel plezier aan beleefd. Afgelopen januari bijvoorbeeld, mocht ik samen met Joost Willems een workshop verzorgen bij de MBO Digitaal conferentie in Rotterdam. In de workshop hebben we deelnemers meegenomen in hoe wij als Friesland College en Friese Poort toewerken naar een ICT-landschap voor Firda waarmee we flexibel onderwijs kunnen faciliteren.

Daar waar Social media in het mbo en alle aanverwante sites ondertussen zijn gestopt kon ik het niet laten om toch weer een blog te starten. Op deze website heb ik blogs, verhalen en publicaties geplaatst die ik de moeite waard vond om te bewaren van de afgelopen jaren. Daarnaast heb ik nu weer een online plek om mijn ervaringen, overdenkingen of ontdekkingen te delen, over onderwijs, leren en ICT. Want die drie thema’s zijn voor mij steeds de rode draad in alles wat ik heb gedaan en (waarschijnlijk) ga doen..


Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.